• Hilversum & Amersfoort
  • Professionele masseurs
  • [trustindex no-registration=google]

MASSAGETECHNIEKEN 

Bij Studio Release geloven we dat een goede massage bestaat uit een combinatie van meerdere massagetechnieken. Het is onze overtuiging dat juist de mix van massagetechnieken ervoor zorgt dat een massage precies voldoet aan je wensen en behoeftes.

Een goede massage geven is een hele kunst. Ons team beheerst vele verschillende massagetechnieken en weet ook welke technieken het beste bij jouw behoeftes passen. Ze weten op welke manier ze de technieken moeten uitvoeren en wat de uitwerking ervan is. Een ontspanningsmassage vraagt natuurlijk om hele andere technieken en een rustigere uitvoering dan een massage die lichamelijke klachten moet oplossen.

Wil jij meer leren over de verschillende soorten massagetechnieken die wij inzetten om jou precies te geven waar jij behoefte aan hebt? Hieronder vind je uit welke massagetechnieken een Release massage kan worden opgebouwd.

terug naar homepage
massage gegeven door merle, eigenaresse van Studio Release

CUPPING
MASSAGE

Cupping massage is onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde en groeit enorm in populariteit. Steeds meer topsporters en celebrities laten zichzelf ‘cuppen’. Cupping massage kent vele voordelen. De glazen of siliconen cups zorgen dankzij zuigkracht (vacuüm) ervoor dat onderliggend weefstel omhooggetrokken wordt. Hierdoor krijgt de bloedcirculatie een boost. De resultaten van cupping zijn indrukwekkend – de techniek zorgt voor minder pijn en zwellingen, maakt verkleefd littekenweefsel los en gaat spierspanning tegen. Daarnaast is de behandeling ontstekingsremmend.

Goed om te weten: Cupping ziet er heftig uit, maar voelt juist heel fijn en ontspannend. Door de zuigkracht kunnen er bloeduitstortingen en blauwe plekken ontstaan die enkele dagen tot een week erna nog zichtbaar zijn.

BINDWEEFSEL
MASSAGE

Bindweefsel of ook wel Fascia (Latijn) is een belangrijk onderdeel van ons grootste orgaan: de huid. Onderhuids bindweefsel (Subcutis) ligt onder de opper- en de lederhuid. Dit is ondersteunend weefsel dat voorkomt in ons hele lichaam. Het houdt ons lichaam in vorm, geeft ons stevigheid en souplesse.

Bindweefsel massagetechnieken bieden vele voordelen. Zo kunnen afvalstoffen afgevoerd worden via het lymfestelsel. Ook kunnen deze technieken een rol spelen in wondgenezing. Tenslotte zorgt het voor de stimulatie van collageen (elastische en reticulaire vezels) wat positief is voor de elasticiteit, volume en stevigheid van de huid.

Bindweefstel massagetechnieken worden uitgevoerd in de dieper gelegen huiddelen. Het stimuleert de doorbloeding, reduceert klokkades en verstevigt de huid.

DEEP TISSUE
MASSAGE

Deep tissue technieken helpen je om de balans in je lichaam terug te brengen. De technieken zijn niet gericht op de spieren maar op het bindweefsel daaromheen.

Veel mensen zitten vaak voor langere tijd in eenzelfde houding. Het bindweefstel rond je spieren zorgt ervoor dat je nog vaster komt te zitten die houding. Daarom kan het verstandig zijn om met deze technieken het bindweefstel los te masseren, zodat er ruimte ontstaat voor je spieren. Je spieren worden losser en je lichaam voelt daardoor een stuk prettiger aan.

Deze massage technieken hebben verschillende gezondheidsvoordelen. Wanneer spieren chronisch verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Dankzij deep tissue massage technieken kan deze blokkade opgeheven worden. Littekenweefsel en verklevingen kunnen losgemaakt worden. Door spanning en stress te verminderen, verbetert je bloeddruk.

TRIGGER POINT
MASSAGE

Een trigger point, wordt ook wel myofasciale trigger point genoemd. Het gaat om een kleine verkramping en verharding in de spier die pijn veroorzaakt. Triggerpoints worden veroorzaakt door langdurige overbelasting van de spieren, stress, repeterende bewegingen, maar ook verwondingen. Doordat de spier verkort en verkrampt is, is de spier ook slechter doorbloed. Na verloop van tijd verzwakt de spier, wat tot uitputting en pijn leidt.

Trigger point massage technieken worden vooral ingezet bij fysieke klachten als nek-rug en schouderpijn. Deze technieken zijn niet per se aangenaam en erg intensief. Het pijnpunt wordt verlicht door middel van druktechnieken, manipulatie van de spieren en stretching van banden en het bindweefsel. De diepere spierweefsels worden flink aangepakt, dus je zult soms even je tanden op elkaar moeten zetten. Maar je weet wat ze zeggen, no pain no gain.

ZWEEDSE
MASSAGE

De Zweedse massagetechnieken zijn gericht op ontspanning van lichaam en geest. Afhankelijk van de voorkeuren van de bezoeker kan een massagesessie het gebruik van meerdere of alle van de volgende Zweedse technieken omvatten: effleurage, petrissage, wrijving, vibratie en tapotement.

Effleurage wordt gebruikt om er voor te zorgen dat het lichaam ontspant, de zenuwen kalmeren, de bloedcirculatie en de hartfunctie te verbeteren en de lymfedrainage te verbeteren. Pétrissage is ontworpen om spierspanning te verminderen, de bloedstroom te verbeteren en de lymfedrainage te vergroten. Wrijvingslagen werken op diepere spieren dan de eerder beschreven technieken. De wrijvingstechniek is een drukslag en is de diepste die bij Zweedse massage wordt gebruikt. Trillingen zijn ontworpen om spierspanning in kleine spiergebieden, zoals die op het gezicht of langs de wervelkolom, los te laten. Tapotement, of tikken en percussie, is een snelle schokkerige ritmische beweging die een stimulerend of versterkend effect heeft.

HAPTISCHE
MASSAGE

Haptische massage komt voort uit de haptonomie. Hapsis is het oude Griekse woord voor ‘gevoel’ of ‘tast’. Bij haptische massage gaat het om ‘aanraken met gevoel’. Haptische massage nodigt je uit om contact te maken met je gevoel en de energiestroom in je lichaam. Het bevestigt dat je niet alleen een lichaam hebt, maar ook een lichaam bént!

Haptische massage nodigt je uit om dichter bij je gevoel te komen. Vanuit je gevoel kun je beter keuzes maken op welk vlak dan ook. Het helpt je een betere balans te vinden tussen denken en voelen. Evenwicht tussen denken en voelen leidt tot een beter functioneren op elk gebied.

direct een massage reserveren

Boek direct