• Hilversum & Amersfoort
  • Professionele masseurs

Verbeter je sportprestaties met een sportmassage

Na een periode van zware fysieke inspanning kan je lichaam soms helemaal ‘op’ voelen. Zware benen, spierpijn en terugkerende krampen zijn tekenen dat je spieren overbelast zijn. Een sportmassage draagt bij aan het snel herstel van de spieren. Daarnaast zorgt een sport massage er ook voor dat je bloedcirculatie verbetert, waardoor je lichaam afvalstoffen sneller afvoert. Sport je regelmatig, en denk je dat je lichaam ook baat zou kunnen hebben bij een sport massage? Het team van ervaren masseurs bij Studio Release helpt je graag verder.

Boek direct online

Wat kun je verwachten van een sport massage?

Zoals we eerder noemden, is een sport massage ervoor gemaakt om bij te dragen aan een snel herstel van je spieren. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een ontspanningsmassage waar je over het algemeen wat zachter behandeld wordt, wordt tijdens een spiermassage je bindweefsel stevig gemasseerd om eventuele knopen los te maken. Dit is belangrijk om je spieren soepel te houden. Onze masseurs zullen er daarbij altijd voor zorgen dat er duidelijke communicatie bestaat. Een sportmassage kan soms wat intens aanvoelen. Wordt de sportmassage iets té intens? Geef dit vooral aan. Dan spelen wij hierop in.

Boek direct online
sportmassage

Waarom kiezen voor een sportmassage?

Er zijn enkele belangrijke redenen waarom een sportmassage zo’n positief effect op je lichaam heeft. Ten eerste stimuleert een sport massage, net zoals andere massages, de bloedcirculatie. Dit zorgt ervoor dat afvalstoffen snel weer uit je lichaam verdwijnen. Dit verbetert ook je immuunsysteem, waardoor je minder snel ziek wordt. Hierdoor herstelt je lichaam sneller van blessures. Ook voorkom je met een sportmassage dat je snel blessures oploopt. Dit komt omdat je makkelijker kunt bewegen omdat je spieren soepel en gezond zijn.

Voor iedereen die zich vaak fysiek inspant

Een sportmassage is geschikt voor iedereen die vaak fysieke inspanning verricht. Dit geldt dus niet alleen voor sporters. Ook hoveniers, bouwvakkers of magazijnmedewerkers kunnen profiteren van een sport massage. Geef in ieder geval te allen tijde je spieren enkele dagen rust voordat je een sport massage neemt. Dit geldt ook als je een beroep uitoefent waarbij je zwaar werk verricht. Als je vlak voor een training of wedstrijd een sportmassage wilt nemen, kun je het beste een lichte massage nemen die iets minder druk op je spieren uitoefent dan een klassieke sportmassage. Je kunt bij een massage Hilversum voor verschillende massages terecht.

Boek direct online
hilversum sportmassage

Kies voor een sportmassage op maat

Als je ervoor kiest om een sportmassage te nemen, is het belangrijk dat je goed overlegt met je masseur waar de knelpunten precies zitten. Ook is het aan te raden om ons op de hoogte te stellen van wat voor sport of andere fysieke inspanning je doet en welke gedeeltes van je lichaam snel overbelast raken. Als je een sportmassage bij ons boekt, kun je dit gelijk aangeven. Dan gaan wij aan de slag met het samenstellen van een unieke sportmassage op maat, zodat jij de volgende keer nóg beter presteert.

Boek direct online
massage sport
Boek direct