• Hilversum & Amersfoort
 • Professionele masseurs
 • [trustindex no-registration=google]

Massage tips

In de hectiek van het dagelijks leven is een massage-afspraak een moment om naar uit te kijken, een kans om te ontspannen, voor jezelf te zorgen en te genieten. Bij Release begrijpen we hoe belangrijk deze tijd voor jou is. Om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je massage haalt, hebben we enkele waardevolle tips samengesteld, zodat jij kunt genieten van een optimale ervaring!

Tips voorafgaand aan je massage

De juiste voorbereiding helpt bij het creëren van een optimale massage-ervaring. Hier zijn enkele korte, praktische tips om ervoor te zorgen dat je maximaal kunt genieten van je massage.

 1. Plan met zorg: Neem de tijd om je massageafspraak op een geschikt moment in je schema te plannen, zodat je je niet gehaast voelt. Een massage verdient tijd en aandacht. Kom ook op tijd aan, zodat je kunt ontspannen voordat de massage begint.
 2. Comfortabele kleding: Trek comfortabele kleding aan voor je afspraak, zodat je je direct op je gemak voelt. Zet een uur voor je afspraak je telefoon op ‘niet storen’ om ongewenste onderbrekingen te voorkomen.
 3. Ontspanningsroutine: Bereid je al voor met ontspanningstechnieken zoals ademhalingsoefeningen of geleide meditaties om in de juiste gemoedstoestand te komen.
 4. Eet licht: Kies voor een lichte maaltijd voor je afspraak, want een volle maag kan ongemak veroorzaken tijdens de massage. Het is ook een goed idee om voldoende water te drinken om gehydrateerd te blijven.

 

 

 

tips voorafgaand aan massage

Tips tijdens je massage

De massage bij Release is ontworpen om je te helpen ontspannen, spanning los te laten en te genieten van een moment van zelfzorg. Door onderstaande tips te volgen, zowel tijdens de intake als de massage zelf, kun je een diepere, meer persoonlijke massage-ervaring creëren.

 1. Intake: De voorbereiding begint met een grondige intake. Tijdens dit gesprek kun je belangrijke informatie delen, zoals je medische geschiedenis, het doel van de massage, gewenste intensiteit en eventuele voorkeuren. Duidelijke communicatie is essentieel voor een op maat gemaakte behandeling en een ontspannende massage-ervaring.
 2. Bewuste Ademhaling: Laat je ademhaling je begeleiden tijdens de massage. Af en toe diep inademen en langzaam uitademen kan je helpen te ontspannen. Als je merkt dat je je adem inhoudt, laat het dan los.
 3. Aandacht voor je Lichaam: Concentreer je op de bewegingen van de masseur en de sensaties in je lichaam. Het is normaal dat je gedachten afdwalen, maar breng ze vriendelijk terug naar wat je voelt en je ademhaling. Focus op het hier en nu.
 4. Duidelijke Communicatie: Als je tijdens de massage iets wilt aanpassen, bijvoorbeeld de druk, massagetechniek, of de focus op een specifiek gebied, aarzel dan niet om dit met je masseur te delen. Dit zorgt ervoor dat de massage perfect aan jouw behoeften voldoet.
 5. Ontspan en Geniet: Laat de zorgen van de dag los en geef je over aan de ervaring. Vertrouw erop dat onze ervaren masseurs intuïtief aanvoelen wat jouw lichaam nodig heeft en de juiste technieken toepassen voor een optimaal resultaat.

 

tips tijdens massage

Gebruik je ademhaling voor diepe rust

We willen dat je de diepst mogelijke ontspanning ervaart tijdens je massage. Daarom hebben we enkele eenvoudige maar effectieve tips om je ademhaling te optimaliseren.

Begin bewust: Neem even de tijd om bewust te worden van je ademhaling voordat de massage begint. Sluit je ogen, ontspan en adem diep in en uit om in de juiste gemoedstoestand te komen.

Diepe inademing: Vul je longen volledig en laat je buik, flanken en borst uitzetten. Dit bevordert ontspanning en helpt bij het loslaten van spanning.

Langzame ademhaling: Probeer langer uit te ademen dan in te ademen om diepere ontspanning te bereiken.

Focus op je ademhaling: Houd je aandacht bij je ademhaling en breng je gedachten terug naar je ademhaling als ze afdwalen. Dit helpt je in het moment te blijven en volop van de massage te genieten.

Tips na de massage

Na een heerlijke massage wil je natuurlijk zo lang mogelijk dat fijne gevoel vasthouden. Hier zijn enkele tips voor na je massage om het maximale uit de Release-ervaring te halen:

 1. Neem de tijd: Sta jezelf toe om rustig bij te komen na de massage. Forceer jezelf niet om meteen weer in de drukte van het dagelijks leven te duiken. Geniet van het moment en geef jezelf de tijd om de ontspanning te absorberen.
 2. Hydrateer: Drink voldoende water na de massage om je lichaam gehydrateerd te houden. Dit kan helpen bij het afvoeren van eventuele gifstoffen die tijdens de massage zijn vrijgekomen en bij het verminderen van mogelijke spierstijfheid.
 3. Lichte maaltijd: Kies na de massage voor een lichte, voedzame maaltijd. Dit helpt je om weer op krachten te komen en voorkomt eventuele maagongemakken.
 4. Rust en relax: Plan de rest van de dag zo in dat je niet meteen in een stressvolle situatie belandt. Geef jezelf de kans om te rusten, te lezen, te mediteren of te genieten van een warm bad.
 5. Reflecteer: Denk na over de ervaring en hoe je je nu voelt in vergelijking met voor de massage. Misschien heb je bepaalde spanningen kunnen loslaten of voel je je meer in balans. Deze reflectie kan je helpen om bewuster met stress om te gaan in de toekomst.
 6. Regelmatig onderhoud: Overweeg regelmatige massages als onderdeel van je zelfzorgroutine. Een periodieke massage kan helpen om stress te verminderen, spieren te ontspannen en je algehele welzijn te verbeteren.

Bij Release staan we klaar om je te ondersteunen. We hopen dat deze tips je helpen om niet alleen tijdens de massage, maar ook erna te profiteren van de voordelen van zelfzorg en totale ontspanning. Geniet van de rust en herstel die je hebt verdiend.

 

 

 

tips na massage
Boek direct