• Hilversum & Amersfoort
  • Professionele masseurs
  • [trustindex no-registration=google]

Ontdek de kracht van lichaams gerichte coaching Hilversum: word weer één met je lijf

Kom er achter wat een holistische benadering voor jouw gezondheid en welzijn kan doen! Onder begeleiding van een professionele coach ga jij in een aantal sessies aan de slag met jouw mentale of fysieke uitdagingen. Je zal verbaasd zijn over wat meditatie, mindfullness, ademhaling, massage en beweging voor je kunnen doen.

Door de focus te leggen op je lichaam en je emoties, leer je te luisteren naar je gevoel en de signalen die je lichaam geeft. We helpen je om te begrijpen hoe jouw lichaam reageert op stress, emoties en andere mentale en fysieke factoren. Dit leidt tot een beter begrip van jezelf, waardoor positieve verandering mogelijk is.

Met onze unieke aanpak ben je verzekerd van coaching in Hilversum op maat. We helpen je  om weer in balans te komen én te blijven!

Coaching van Release

Onze werkwijze uitgelegd

Dit traject is ontworpen om jou te helpen je bewust te worden van je lichaam en om het te gebruiken als een instrument voor positieve verandering en groei. Hieronder vind je een opzet voor het traject. We beginnen met drie sessies van een uur om echt impact te hebben en is te verlengen met telkens een sessie van een uur. Het traject is volledig op maat. Op basis van jouw hulpvraag kunnen we afwijken van onderstaande opzet. Uiteindelijk gaat het erom hoe we jou kunnen helpen om meer in contact te komen met je lichaam en jezelf.

Intake

Om sessie 1 voor te bereiden, zullen we je een intakeformulier sturen om in te vullen en naar ons terug te sturen. Dit formulier geeft ons inzicht in jouw huidige situatie, jouw uitdagingen en doelen voor het traject.

Sessie 1: Bewustwording

Tijdens de eerste sessie zullen we ons richten op het vergroten van jouw bewustzijn van je lichaam en zintuigen. We zullen werken aan het versterken van je vermogen om te luisteren naar de signalen van je lichaam en deze te interpreteren. Dit kan inhouden dat we ademhalingsoefeningen doen, mindfulness-technieken toepassen en lichte lichaamsbeweging integreren. Aan het einde van deze sessie krijg je praktische tips en opdrachten mee om tussen de sessies door mee aan de slag te gaan.

Sessie 2: Emoties

Tijdens de tweede sessie zullen we ons richten op het begrijpen en uiten van emoties via het lichaam. Hierbij gebruiken we lichaamsgerichte oefeningen en technieken om emoties te verkennen en te uiten. We werken aan het identificeren van de gevoelens die je ervaart en hoe deze zich manifesteren in je lichaam. Je krijgt praktische tips mee om deze technieken in jouw dagelijkse leven te integreren.

Sessie 3: Integratie

Tijdens de derde sessie zullen we ons richten op het integreren van de inzichten en technieken uit de voorgaande sessies. We bespreken de voortgang en eventuele uitdagingen die je hebt ervaren en kijken hoe je deze inzichten kunt toepassen in jouw dagelijks leven. Je krijgt opdrachten mee om deze technieken en inzichten verder te integreren in jouw dagelijks leven.

Het coachingtraject

De sessies zijn gericht op het vergroten van het bewustzijn van je lichaam, het begrijpen en uiten van emoties via het lichaam en het integreren van deze inzichten en technieken in jouw dagelijks leven. Na elke sessie ontvang je opdrachten en praktische tips om mee te werken tussen de sessies door. Ook zul je een leeslijst ontvangen met interessante boeken die aansluiten op jouw hulpvraag en de inhoud van de coachingsessies. De kosten zijn 283,50 euro. En een losse sessie 94,50 euro per uur.

Lichaamsgerichte coaching Hilversum

bevrijd jezelf van fysieke en mentale blokkades

We helpen je met het bevrijden van fysieke en mentale blokkades. We ontdekken samen waar je blokkades vandaan komen en hoe je deze kunt oplossen.

Mentale blokkades zijn obstakels die zich voordoen in ons denkproces, emoties en ons gedrag. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot een gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst, een negatief zelfbeeld, piekeren, verminderde concentratie of gebrek aan motivatie.

Fysieke blokkades zijn belemmeringen in het functioneren van ons lichaam, bijvoorbeeld door spanning, pijn, stijfheid of vermoeidheid. Dit kan onder andere veroorzaakt worden door een slechte houding, langdurig zitten of staan, blessures, overbelasting of verkeerde voeding.

Het is belangrijk om zowel mentale als fysieke blokkades serieus te nemen en te werken aan het oplossen ervan, om zo een gezond en gebalanceerd leven te leiden.

coaching hilversum

lichaams gerichte coaching Hilversum bij stress

Voel je weer ontspannen en in balans

Stress is een veelvoorkomend probleem dat kan leiden tot vermoeidheid, uitputting en zelfs tot ziekte. Release kan je helpen bij het verminderen van stress en het vergroten van je veerkracht.

Tijdens de coaching sessies leer je om beter om te gaan met stress. Er wordt aandacht besteed aan het vergroten van je lichaamsbewustzijn en zelfbewustzijn, zodat je signalen van stress eerder kunt herkennen en er beter op kunt reageren.

Ook wordt er gewerkt aan het vergroten van je emotionele intelligentie en het herstellen van het evenwicht tussen lichaam en geest door middel van een holistische benadering en mind-body connectie. Lichaamsgerichte coaching kan helpen om je weer ontspannen en in balans te voelen. Het kan je helpen om beter om te gaan met stressvolle situaties en om je veerkracht te vergroten.

coaching hilversum stress

Heb jij slaapproblemen en wil je beter slapen?

Verbeter je slaap met lichaamsgerichte coaching

Een goede nachtrust is essentieel voor je gezondheid en welzijn. Slaapproblemen kunnen leiden tot vermoeidheid, uitputting en zelfs tot ziekte. Lichaamsgerichte coaching kan helpen bij het verbeteren van je slaap.

Tijdens de coaching sessies leer je om je geest en lichaam te ontspannen. Je leert de signalen van spanning in je lichaam te herkennen en te verminderen. Wij geloven in een holistische benadering om te kijken naar de verschillende aspecten van je leven die van invloed kunnen zijn op je slaapkwaliteit, zoals voeding, lichaamsbeweging en stressmanagement.

Lichaamsgerichte coaching kan ook helpen bij het identificeren en verwerken van eventuele onderliggende emotionele of mentale blokkades die je slaapproblemen kunnen veroorzaken. Door trauma-verwerking en het ontwikkelen van emotionele intelligentie en zelfbewustzijn, word je veerkrachtiger en kun beter omgaan met stress.

Als je slaapproblemen hebt, is lichaamsgerichte coaching een natuurlijke en effectieve manier om je slaapkwaliteit te verbeteren en jezelf weer in balans te brengen. Zelfzorg en zelfontwikkeling zijn hierbij belangrijke aspecten voor persoonlijke groei.

slaapproblemen hilversum coach

Van uitgeblust naar energiek

zo helpt lichaamsgerichte coaching bij burn-out

Een burn-out is een van de meest voorkomende redenen waarom mensen lichaamsgerichte coaching zoeken. Wij richten ons dan op het verhogen van het lichaamsbewustzijn en het ontwikkelen van ontspanningstechnieken om stress en spanning te verminderen.

Door middel van ademhalingstechnieken en andere technieken kan lichaamsgerichte coaching helpen bij het voorkomen en behandelen van burn-outklachten. Lichaamsgerichte coaching draagt bij aan het ontwikkelen van veerkracht, waardoor jij beter kunt omgaan met de uitdagingen van het leven.

coaching bij stress
Boek direct